Yenilikçi Genç Yetenekler Topluluğu

Hayatta tesadüflere inanmayan bir insan olarak her şeyin belirli bir sebebinin olduğunu düşünürüm. Tıpkı LinkedIn üzerinde yapılan bir etkinlik sonrası ödül kazanan 3 arkadaşın bir araya gelmesi gibi…

Bizlerin avantajı, bugüne kadar gerek okul sürecinde gerekse okul sonrası öğrencilerin kariyerlerinde gelişim göstermesi için neler gerektiği, nelerin eksik kaldığını çok iyi bir şekilde tespit edebilmemizdi. Bizlerde 3 arkadaş olarak kafa kafa verip genç arkadaşlarımızla birlikte daha fazla gelişmeye, girişimciliği tecrübe etmeye ve onlara destek olarak projeler üretmeye karar verdik.

Büşra Özköklü ve Berna Nur Gençay ile başladığımız serüvende yeri geldi birbirimizi tamamladık, yeri geldi birbirimizin işlerinde yardımcı olduk ama en önemlisi her birimizin farklı bilgi ve yeteneklere sahip olmasıydı. Kurucu ortaklar olmak üzere tüm katılacak arkadaşlarımızla uzaktan toplanacak olmamız zor gibi görünse de Yenilikçi Genç Yetenekler olarak bunu avantaja çevirmemiz gerekirdi. Bizlerde altyapımızı oluşturmak üzere topluluğumuzun logosundan iş akış sürecine, departmanların yapısından iletişim uygulamalarımıza kadar tüm süreci tamamlayarak misyon ve vizyonumuzla sürecimizi başlattık.

Topluluğumuz bünyesinde şu departmanlar bulunmaktaydı.

  • Yazılım, İnsan Kaynakları, Pazarlama, Sosyal Medya, Basın ve Yayın, Organizasyon, Hukuk ve İçerik

Daha sonraki zamanlar Büşra Özköklü ile topluluğun kurucu ortaklığına devam ederek hem LinkedIn hem de diğer platformlarda başarılar yakaladık. LinkedIn’de en çok etkileşim alan ilk 10 şirket hesabı arasına girmek bizler için gurur vericiydi. Bununla birlikte etiklik unsurlarına dikkat ederek makale niteliğindeki blog paylaşımlarımız, LinkedIn Magazin, Ezgilerin Hikayesi gibi farklı içerikleri hayata geçirdik.

LinkedIn Magazin Programı

Departmanda yer alan arkadaşlarımız ise okumuş oldukları veya ilgi duydukları alanda içerikler üretip topluluğumuzca gerekli eğitimler alarak saha üzerinde deneyimleme şansı yakaladılar. Fakat en önemli unsur ise gençlik olarak birlik ve beraberlikle birlikte durmadan üretme, gelişme ve yüksek enerjimizin farkındalığıydı.

Ezgilerin Hikayesi, Dilek Köprücü ve Muhammed Ali Timur

Bir yıllık serüvenimiz sonrası kurucu ortağımla ile birlikte daha birçok projeyi Yenilikçi Genç Yetenekler (YGY) bünyesinde hayata geçirmeyi planlarken, almış aldığımız ortak kararla birlikte topluluğumuzun faaliyetlerine bir süre ara vermeye karar verdik.

Kısa sürede 100’e yakın arkadaşımızın görev yaptığı ve daha birçok arkadaşımızla topluluğumuzda yer almalarına yönelik aday görüşmesi yaptığımız 300’e yakın arkadaşlarımızı tanımak ve enerjilerini hissetmek çok güzeldi.

Belli mi olur, belki bir gün YGY tekrar sahalara farklı projeleriyle döner. 🙂

Önümüz aydın, gününüz parlak olsun ve gülümsemeniz eksik olmasın.

Sevgilerle
ÇELEBİ YAŞAR

Yenilikçi Genç Yetenekler Topluluğu Tanıtım Videosu

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir