Yeni Yılda Yapmanız Gereken 4 Şey

Bu kişisel gelişim ve motivasyona yönelik yazıyı Youtube üzerinden dinleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=8_iYtFafvYM

Yeni bir yılı yaşamaya başlamışken çoğumuzun aklında belirlenmiş hedefler ve kararlar vardır. Elde edilen verilere göre, verilmiş olan çoğu kararların süresi, yılın ilk birkaç ayını geçemez. Bu yıl hayatınızın en büyüklerinden biri olabilir veya her yıl olduğu gibi yine benzer bir yıl da olabilir.

Hayat kısa; bunu zihnimizde biliyoruz.

Ancak, çoğu zaman hayatı bu şekilde yaşamıyoruz. “Sonra” için ertelediğimiz ve daha sonra asla gelmeyeceğini düşündüğümüz hedeflerimiz ve hayallerimiz var. Yaşamak için sadece bir hayatınız var, bu sebeple bu yıl hayatınızdaki bir devrimin başlangıcı olmalı.

Bu, kalbindeki her hayalin peşinden koştuğun ve hep yapmak istediğin her şeyi yaptığın bir yıl olmalı, değil mi?

1 . Zamanı boşa harcamayı bırak

Zaman asla geri alamayacağımız tek şeydir ve en değerli kaynaklarınızdan biridir. Hayat, göz açıp kapayana kadar geçiyor ve çoğu zaman, zamanımızın büyük bir kısmını yapmak istemediğimiz ya da hayatımızdan istediklerimize faydası olmayan şeylere harcıyoruz.

Sizin için gerçekten önemli olmayan şeyler için zaman kaybetmeyi bırakın.  

Sevdiklerinizle zaman geçirin çünkü o insanlara sonsuza kadar sahip olmayacağız. Küçük anları kaçırmamak için her anı tam olarak yaşamayı öğrenin. O anlar, hayatınızın sonunda hatırlayacağınız şeylerdir.

2 . Sağlıklı bir yaşam benimseyin

Sağlıklı bir yaşam, diyet ve egzersiz yapmanın ötesine geçer. Vücudunuz ve yaşam tarzınız için faydalı olan seçimler yapmak anlamına gelir. Diyette hile yapmak çok kolaydır, ancak sağlıklı bir yaşam tarzı hayatınızın bir parçasıysa, doğru seçimler yapmak ikinci doğanız olacaktır. Vücudunuza bu şekilde davranırsanız, vücudunuz iyi yağlanmış bir makine olabilir.

3 . Daha iyi bir çalışma durumu elde edin

Neredeyse haftanın 47 saatini çalışarak geçiriyoruz. Ve bu zaman dilimi, sevdiğiniz veya nefret ettiğiniz bir şey yaparak harcanabilir.

Pek çoğumuz nefret ettiğimiz işlerde çalışıyoruz ve bu da hayatımızın her yönünü etkiliyor. 47 saatinizi mutsuz bir şekilde geçirip işten ayrıldıktan sonra bunu kapatmayı bekleyemezsiniz. Çalışma saatlerinin ötesinde sizinle birlikte kalan, stres ve endişe olacaktır.

 İnternetin ve teknolojinin daha önce hiç mümkün olmayan yollarla geçimini sağlamak için fırsatlar yarattığı harika bir zamanda yaşıyoruz. Biraz zaman alabilir, ancak sevdiğiniz işi bulabilir veya yaratabilirsiniz. Ve bu yılı, işinizde tamamlanan 47 saati harcamak için bir başlangıç noktası olarak kullanın.

4 .  Konfor Alanından çıkın

Konfor alanından çıkmadan rahat bir hayat yaşayabilir ve muhtemelen sonunuz iyi olabilir. Ancak, hayatı bu şekilde yaşadığınızda, birçok harika fırsatı kaçırıyorsunuz.

Bazen tedbirli davranmak akıllıca olabilir, ancak çoğu zaman hayatta yapmak istediğimiz her şeyi yapmayız çünkü bu rahatlık, alanımızın dışındadır. Nefret ettiğiniz bir işten ayrılmak veya havalı bir rüya tanımına geçmek olabilir, ancak her ne ise, bu rüyalar bir sebepten dolayı zihninizde ve kalbinizdedir. Gerçekten yapmak istediğin şeyi ertelemeyi bırakmanın zamanı geldi, çünkü sen farkına bile varmadan hayat seni geçip gidecek.

 Büyük değişiklikler yapmak ve hayallerin peşinden gitmek, bu yıldan bile daha fazla zamanınızı alabilir. Ancak başlamak için bu yılı kullanabilirsiniz.

Mesele, mümkün olduğunca hayatı pişmanlık duymadan yaşamaktır.

 Hayatının sonunda biriktirdiğin her şeyi hatırlamayacaksın, ama her saniyesini hatırladığın bir şeyi hatırlayacaksın… deneyimlerini.

Eşyalar yerine hayallerinizi seçin. İstediğiniz hayatı rahat olana tercih edin.

Bunu, hayallerinizin peşinden koşarak ve onları gerçekliğiniz yaparak “boşverin” dediğiniz yıl yapın.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir